CASE-REAL tarafından Chalet W

Category


Chalet W , Japonya’nın Hokkaido şehrinde bulunan ve CASE-REAL tarafından tasarlanan minimal bir dağ evidir . Müşteri, kısa bir süre için yurt dışından her yıl Japonya’yı ziyaret eden bir snowboard tutkunu. Kaldığı süre boyunca ailesiyle vakit geçirebileceği, misafirleriyle rahatlayıp sosyalleşebileceği bir dağ evi yaratmak istiyordu. Tesis, beyaz huş ağaçlarıyla çevrili ormanlık bir alanın ortasında, ünlü bir kayak merkezi olan Niseko bölgesinde yer almaktadır. Müşteri, site için mümkün olan maksimum taban alanı, misafirlerin dinlenebileceği bir oturma alanı ve sembolik Mt Yotei’ye bakan bir pencereye sahip açık bir oturma ve yemek alanı talep etti.

Planlama sürecindeki ilk konu binanın formu, hacmi idi. Bölge, Hokkaido’nun en yoğun kar yağışı alanlarından biridir ve tasarımcılar, düşen karın mesafesi (komşu araziden çatı eğimine ve yüksekliğine bağlı olarak emniyete alınması gereken mesafe) ile ilgili düzenlemelere kesinlikle uymak zorundaydı. Bununla birlikte, sitenin 10 metrelik kısa bir kenarı vardı; bu, binanın bir dağ evi gibi üçgen bir çatıya sahip olması durumunda hacmin genişliğinin çok küçük olacağı ve sırayla, sadece alçak tavanlı dar bir bina olacağı anlamına gelir. mümkün. Müşteri ise tekdüze olmayan ve kutu şeklinde bir form istemiştir. Bu nedenle,

Sonuç olarak, tasarımcılar, dış mekanda çatı görevi gören eğimli yüzeyi ve ayrıca iç mekandaki tavan ve duvarları içeren farklı bir iç mekan yaratmayı başardılar. Eğimli alana iki büyük, derin pencere yerleştirildi. Buradan, Mt. Yotei görülebilir. İki büyük cumbalı pencereye ek olarak, tekrar eden bir sırada küçük bir zashiki oturma yeri tasarlandı. Bu, yaşam ve yemek alanı olarak hizmet veren ikinci katın tamamının açıklığını bozmadan sakin bir alan yaratmamızı sağladı. Sahibi aynı zamanda bir sanat koleksiyoncusu, bu nedenle duvarlar ve tavanlar beyaz, döşeme ve armatürler doygun bir renk düzeninde, pencerelerden ve kurulu sanat eserlerinden gelen görünümle bir kontrast oluşturmak için. Dış duvarlar açık gri renkte yerel sedir ağacından yapılmıştır. ve çatı gümüş renkli çelik saclardan yapılmıştır. Burada, beyaz huş ağaçlarının karlı manzarasına uyum sağlayabilecek bir mimari oluşturmayı amaçladılar.

Daisuke Shima tarafından Fotoğraflar

CASE-REAL’in diğer eserlerini görüntüleyin